logotype

image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7 image8 image9 image10 image11 image12 image13 image14 image15 image16 image17 image18 image19 image20 image21 image22 image23 image24 image25 image26 image27 image28 image29 image30

Italië

leuke verhaaltjes…

Sem & ik gingen naar Italië op vakantie met de auto. We wilden naar Rome toe. Midden in de zomer. Het was voor Sem de eerste keer.
Wij reden Rome in en allereerst is het daar natuurlijk gigantisch druk in het verkeer. We kwamen langs het colloseo en dat vond hij wel erg indrukwekkend!
Ik dacht bij het station zijn de hotels goedkoop dus laten we daar heen rijden om een hotel te boeken. Whahaha tuurlijk hartje zomer er waren vele hotels vol.
Je kon er nergens fatsoenlijk parkeren dus Semmie werd kriegelig en zei: hier heb ik geen zin in! Te warm, te druk, laat maar.
Dus wij zijn Rome uitgereden en richting Napels gereden. Ik wist dat je daar een mooi plaatsje had (ben nu even de naam kwijt het was Terracina of Sperlonga of Gaeta. Ik ken ze allemaal maar het is een plaatsje aan zee met allemaal witte huizen. In ieder geval wij daar de bergen in en bij een mooi plaatsje met uitzicht op zee. Er was net een nieuw hotel en net geopend maar de sloten moesten nog op de hotelkamers. Geweldig! Wij moesten daarop wachten en ze hadden terras/restaurant half in de bergen. Wij aan het bier. Steeds kregen we een ander merk want tja want ze hadden overal maar een paar blikjes van.
Uiteindelijk hadden wel diep in het glaasje gekeken, zeg maar in het blikje dus!

Eindelijk was het restaurant open dus maar even eten…
Zitten we lekker te eten en te kletsen en Sem dacht dat zijn Italiaans wel ‘aardig’ begon te worden en hij ook een woordje wist dus hij ziet een kat lopen en roept: daar loopt ‘un Cazzo’ ik: nee daar loopt un Gatto, dat betekent ‘kat’ en Cazzo betekent ‘fuck’. Hij: ja weet ik daar loopt un Cazzo! Nee zeg ik nog geduldig ‘un Gatto’….Ja zeg ik toch (zegt Sem) un Gazzo!!!

Oeps al die Italianen kijken en ik *zucht* er zit meer drank in je man dan je lief is! Bruiloft Alessia & Alessio, (je verzint het niet…klinkt als jut & jul). Wij waren uitgenodigd voor de bruiloft van Alessia & Alessio. Wij namen Derby & Dave mee (nichtje & neefje van 16 toen) omdat we de andere kids vaak mee namen naar pretparken mochten zij mee naar Rome en naar een bruiloft daar!
Appartementje gehuurd en hup naar Rome. Derby had zelfs nog nooit gevlogen dus leuke ervaring. Veel lol gehad.
Toen naar de bruiloft….daar kreeg ik van Alessia haar bruidsboeketje omdat ze mij niet als getuige kon vragen ivm de vriendin van haar broer (mijn ex).
Het was een gezellige dag, eerst de kerkceremonie met padre Giovanni (die kende ik ook nog van toen ik daar woonde). Daarna etentje en feest.
We gingen ’s avonds lopend terug naar het appartement en liepen door de gezellige wijk: Trastevere. Derby & ik wilde nog mascara kopen en er was een drogist nog open. Wij naar binnen en Sem ging buiten roken en toen kwam 1 van de meisjes ook buiten bij Sem roken!
Wij waren klaar en liepen naar buiten met het bruidsboeketje in de hand zeg ik: ‘Ben ik net met deze man getrouwd en ga jij hem versieren, nou vind ik niet netjes van je’…Ze verontschuldigde zich …en toen moest ik zo lachen en zei: ‘ach plaag je maar, ben al jaren met hem getrouwd en je mag hem best proberen te versieren’…

 Roma



Ale & Ale